45 yaş üstündekiler için uyarı yapıldı! Sakın önemsiz demeyin bu belirtilerde doktora gitmeniz şart

45 yaş üstündekiler için uyarı yapıldı! Sakın önemsiz demeyin bu belirtilerde doktora gitmeniz şart

Yapılan araştırmalar sonucunda birçok kişinin yaşadığı durum, günlük yaşamımızı etkilemekte. Önemsiz olarak görülen hastalık birçok farklı soruna yol açabiliyor. O belirtilerde doktora başvurun.

Vertigo, genellikle iç kulak veya beyindeki denge sisteminden kaynaklanan bir semptomdur. Kişi, kendisinin veya çevresinin dönme veya hareket ettiğini hissettiği anormal bir denge bozukluğu yaşar. Vertigo, bir dengesizlik veya baş dönmesi hissiyle birlikte, genellikle bulantı, kusma, terleme ve denge kaybı gibi belirtilerle birlikte görülür.

Vertigo atakları genellikle birkaç saniyeden birkaç dakikaya kadar sürebilir, ancak bazı durumlarda daha uzun sürebilir. Vertigo semptomları genellikle rahatsızlık verici ve günlük yaşam aktivitelerini etkileyebilir.

40 Yaşın Üstündekiler Dikkat

Vertigo, genellikle her yaşta görülebilir, ancak belirli yaş gruplarında daha yaygın olabilir. İç kulakta denge sorunlarına bağlı olarak ortaya çıkan vertigo, genellikle 40 yaş ve üzeri yetişkinlerde daha sık görülür. Bununla birlikte, herhangi bir yaşta ortaya çıkabilir ve çocuklarda, gençlerde ve yaşlılarda da görülebilir.

vertigo.jpg

Bazı durumlarda, yaşlı yetişkinlerde vertigo riski artabilir. Yaşlanmaya bağlı olarak iç kulaktaki denge organının işlevindeki değişiklikler, vertigo vakalarının artmasına neden olabilir. Bununla birlikte, her yaşta vertigo gelişebileceği için yaş faktörü tek başına bir belirleyici değildir.

Vertigo, birçok farklı nedenle ilişkilendirilebilen bir semptomdur ve yaş faktörü yanı sıra diğer etkenler, kişinin genel sağlık durumu, mevcut tıbbi sorunlar, travma, enfeksiyonlar veya ilaç kullanımı gibi faktörler de vertigo riskini etkileyebilir. Vertigo semptomları yaşayan herhangi bir kişi, bir sağlık uzmanına başvurarak doğru teşhis ve tedavi için yardım almalıdır.

Nasıl Tedavi Edilir?

Vertigo semptomlarına sahipseniz, altta yatan nedenin teşhis edilmesi ve tedavi edilmesi önemlidir. Vertigo tedavisi, semptomların şiddetine, nedenine ve kişinin durumuna bağlı olarak değişebilir. İşte vertigo semptomlarını hafifletmek veya kontrol altına almak için kullanılan bazı tedavi yöntemleri:

  • Doktorunuz, semptomları hafifletmek veya neden olan durumu tedavi etmek için reçeteli ilaçlar önerebilir. Bu ilaçlar genellikle baş dönmesi, mide bulantısı ve kusma gibi semptomları kontrol altına almaya yardımcı olur.
  • Fizik terapisti, denge ve koordinasyonu artırmak için özel egzersizler ve teknikler kullanarak vertigo semptomlarını hafifletebilir
  • Epley manevrası, pozisyonel vertigo adı verilen bir tür vertigoda kullanılan bir yöntemdir.
  • Vertigo semptomlarını hafifletmek için bazı beslenme ve yaşam tarzı değişiklikleri yapabilirsiniz.
  • Nadir durumlarda, vertigo semptomlarına neden olan bir durum cerrahi müdahale gerektirebilir.

Vertigo semptomlarını hafifletmek için en uygun tedavi yöntemini belirlemek için bir doktora danışmanız önemlidir. Doktorunuz, semptomların nedenine ve kişisel durumunuza göre size en uygun tedavi planını önerecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.