ATAKUM'DA ÖĞRENCİLER TARIM ÖĞRENİYOR

ATAKUM'DA ÖĞRENCİLER TARIM ÖĞRENİYOR

Atakum Belediyesi AtaTohum Merkezi, kent genelinde gerçekleştirdiği “Uygulamalı Tarım Eğitimi” programıyla okulları ziyaret ederek öğrencilere tohum ekimi başta olmak üzere birçok konuda eğitim veriyor. Toprağa dokunan minikler...

Atakum Belediyesi AtaTohum Merkezi, kent genelinde gerçekleştirdiği “Uygulamalı Tarım Eğitimi” programıyla okulları ziyaret ederek öğrencilere tohum ekimi başta olmak üzere birçok konuda eğitim veriyor. Toprağa dokunan minikler hem tarım öğreniyor hem de eğleniyor.

Yerel tohumların kayıt altına alınıp çoğaltılarak geleceğe taşınması ve gıda israfının önlenmesi amacıyla Karadeniz Bölgesi’nde kurulan ilk tohum merkezi olan Atakum Belediyesi AtaTohum Merkezi, “Uygulamalı Tarım Eğitimi” programıyla okullarda öğrencilerle bir araya geliyor. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği eğitimlerde minik eller toprakla buluşuyor. Merkez çalışanlarından Ziraat Mühendisi Asiye Nilgün Erdem çocuklara eğlenceli bir şekilde tarım hakkında bilgi veriyor. Derslerde tohum ve bitki nedir, nasıl oluşur, nasıl ekilir başta olmak üzere toprakta yetişen mahsullerin günlük hayattaki önemi, basit tarım aletleri gibi başlıklarda minikler bilgilendiriliyor.

GELECEĞE EKİLEN TOHUMLAR

Atakum’da birçok okula ziyarette bulunan AtaTohum Merkezi ekibi, son eğitimini Hüseyin Avni Asal İlkokulu’nda gerçekleştirdi. Tohum ekimiyle ilgili bilgi alan öğrenciler daha sonra eğitmenleri eşliğinde tohum biçme kasalarına tohum ekti ardından sulamasını da birlikte yaptı. Merkez aynı zamanda ata tohumun yaygınlaştırılması ve miniklerin daha fazla çeşit ürünle tanışması için okul bahçesine ekilmek üzere 16 çeşit kışlık tohumu da hediye etti.

“TOPRAĞA DOKUNMAKTAN MUTLULAR”

“Uygulamalı Tarım Eğitimi”nin miniklerin hayatına önemli bir dokunuş olduğunu söyleyen Atakum Belediyesi AtaTohum Merkezi’nde görevli Ziraat Mühendisi Asiye Nilgün Erdem, “Toprağı çocukların dünyalarına girerek, onların dilinden anlatmaya çalışıyoruz. Her biri çok dikkatli dinliyor ve toprağa dokunmaktan çok mutlu oluyor. Küçük yaştan toprağın ve üretimin değerini öğrenmelerini amaçlıyoruz, bu yüzden de okullarımızı ziyaret ediyoruz. Elimizden geldiğince fazla okula gitmeye çalışıyoruz, bu eğitimi talep eden okullarımız 444 40 55 numaralı telefondan bizlere ulaşabilir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.