ERDOĞAN ARIKANDAN SAMSUNSPOR AÇIKLAMASI..

ERDOĞAN ARIKANDAN SAMSUNSPOR AÇIKLAMASI..

Çalıştay’daki en önemli masalardan bir tanesinin Kadro Mühendisliği olduğunu söyleyen Erdoğan Arıkan, bu masada, kulübe uygun futbol modelinin oluşturulması ve yetenek avcılığı gibi önemli başlıkların incelendiğini ifade etti.

Çalıştayın son derece verimli geçtiğini söyleyen ünlü spiker Erdoğan Arıkan, oluşturulan masalardan elde edilen verilerle ilgili açıklama yaparak, “Türkiye’de birçok futbol kulübünün de yakından takip ettiği 1. Samsun ve Futbol Çalıştayı, başarıyla tamamlandı. Kulüp ve organizasyon yönetimi, finansal yönetim, kurumsallaşma, kadro mühendisliği, inovasyon ve spor pazarlaması ile iletişim ve medya alanlarında 6 farklı masa oluşturuldu. Samsunspor’un öncelikli eksiklerinin çözümü noktasında önemli bir bilgi havuzu oluşturuldu. Kurumsallaşma ana başlığı altında, misyon ve vizyon belirleme, kurumsal gelecek planlaması, etkin insan kaynakları ve proje yönetimi, kurumsal imaj çalışmaları ve taraftar ilişkilerinin güçlendirilmesi anlamında önemli çözümler oluşturuldu. İletişim ve medya masasında ise Samsunspor ile yerel ve ulusal medya arasındaki bağın güçlendirilmesi, iletişim alanlarının etkin şekilde kullanılması, bu çalışmaların Samsunsporu yakından takip eden medya mensupları ile işbirliği içerisinde gerçekleştirilmesi ile Samsunspor Medya Merkezinin kurulması gibi önemli çözüm noktalarında buluşuldu” diye konuştu.
SABİT KAYNAK ÖNERİLERİ
Samsunspor’un geleceğine ışık tutacak tespitler ve önerilerin, bu çalıştayda elde edildiğini söyleyen Erdoğan Arıkan, yeni yönetim anlayışına dair belirgin paylaşımların olduğuna dikkat çekerek, “Kulüp yönetimi ve organizasyon yönetimi masasında sorunları ele alan akademisyenler ve spor adamları, 7+7 Modeli uygulanarak bir yönetim oluşturulması gerektiği yönünde fikir birlikteliği yaptı. 7 kişilik üst yöneticiler misyon, vizyon ve kulüp politikasını belirlemekle görevlendirilmesi gerektiğine dikkat çeken uzmanlar, diğer 7 kişinin ise profesyonel isimlerden oluşması gerektiğini belirtti. Kulüp üyelik sisteminin yeniden revizesi, kulübe uygun şirketlendirme modelinin sağlanması gibi bir çok önemli başlık, yine bu masada değerlendirildi. Finansal yönetim masasında ise öncelik, kulübün ivedilikle sabit kaynak oluşturması gerektiği yönünde oldu. Bu noktadan hareketle, sabit kaynak tespitleri yapıldı. Kısa, orta ve uzun vadede bütçe planlamaları yapılarak, borç durumuna dair röntgen çekildi. Bu önemli sorunların çözümüne dair, profesyonel ve akademik bir fikir birlikteliği oluşturuldu” şeklinde konuştu.
KURUMSAL EKİP ŞART
 Arıkan, “Uygun futbol modelinin oluşturulması, yetenek avcılığı, transfer planlaması, alt yapı, oyuncu takip ve gelişim oluşturma, uygun teknik ekip seçimi, amatör külüplerle ilişkiler ve transfer piyasasına oyuncu sunma gibi önemli başlıklar, kadro mühendisliği masasındaki uzmanlar tarafından ele alındı. Buradan çıkan sonucun, Samsunsporun geleceği adına ciddi bir güç kaynağı olacağına inanıyorum. İnovasyon ve spor pazarlaması da bu anlamda çalıştayın önemli bilgi kaynaklarından birisi oldu. Bu önemli masadan çıkan sonuç, kulübün yönetimi noktasında oldu. Yenilenmenin ürünsel bazda değil, yönetim bazında olması ve kurumsal bir ekip oluşturarak, olası yönetim değişikliklerinde dahi bu ekip ile yapının güçlü kalması önceliğinde ortak bir akıl oluşturuldu. Bu doğrultuda Samsunspor markasının güçlendirilmesi için yapılması gerekenler, başlıklar halinde raporlaştırıldı” dedi. Çalıştay sonrasında ise hatıra fotoğrafı çekinildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.