Sıra Türkiye’de! YouTube Premiuma zam geldi

Sıra Türkiye’de! YouTube Premiuma zam geldi

Önemli paylaşım platformlarının başında gelen YouTube, ABD’nde bireysel ve öğrenci premium abonelik ücretlerine zam yaptığını açıkladı

Dünyanın önde gelen, en popüler paylaşım platformlarından biri olan YouTube şirketi, reklamsız video ve YouTube Music uygulamasından faydanlanmayı sağlayan YouTube Premium servisi ücretlerine, ABD’de zam yaptıklarını açıkladı.

Açıklanan bilgilerde YouTube şirketinin, ABD’ de yaptığı zamlara göre bireysel ve öğrenci premium aboneliklerine öğrenciler için 6.99’dan 7.99 dolara, bireysel olanlar içinse 11.99’dan 13.99 dolara çıktığı görülmekte. YouTube, aile paketine ise şimdilik dokunmamış gibi duruyor. YouTube Premium aile paketini, Ekim 2022 yılında 17.99 dolardan 22.99 dolara yükseltmişti. Peki YouTube, ülkemizde abonelik servisi fiyatlarına ne kadar zam yapacak?

Türkiye fiyatları merak konusu

Son olarak Ekim 2022 tarihinde zam yapan YouTube, şimdiki döviz kurunu hesaba kattığımızda büyük oranda zamlar Türkiye’yi bekliyor olacaktır. Bu oranı hesapladığımızda en son yapılan zamlardan beri ülkemizde dolar neredeyse %50 artmış durumda.

Türkiye’de şu anda YouTube Premium abonelik fiyatları bireysel kullanıcılar için 29.99 TL, öğrenci abonelikleri içinse 19.49 TL olmaktadır. Aile paketi planında 59.99 TL olan fiyatlara yakın zamanda büyük oranda zam yapılması bekleniyor.

YouTube Premium servisinde yapılması beklenen zam oranları şu şekilde bekleniyor:

Öğrenci planı 19,49 TL > 22,21 TL

Bireysel plan 29,99 TL > 34,99 TL

Aile planı 59,99 TL > 59,99 TL

Sürekli artan döviz kuru miktarı hesaba katılırsa YouTube Premium fiyatlarında % 40 daha fazla ekleme yaşanabilir. Maalesef ülkemizde yaşanan enflasyon durumu göz önüne alındığında kur artışlarının etkisi Türkiye’de çok daha fazla şekilde işleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.